|

Ondřej Poul: "Nejistota je to nejhorší, co nás teď provází"

První kolo druhé ligy mělo odstartovat dnes, v sobotu 19. září. Trutnov měl zajíždět do Jablonce, ale místo toho sedí hráči doma a "užívají" si volný víkend. Jak to vlastně bylo a třeba bude, to jsme se snažili dostat z manažera Trutnova Ondřeje Poula.

Hokejisté Trutnova se pečlivě připravovali na sezónu. Po čtyřech přípravných zápasech následoval poslední týden přípravy, která měla plynule přejít do ligové sezóny. Jenže v pátek dopoledne přišel zvrat. Jablonec oznámil nákazu koronavirem a utkání tak bylo odloženo. "Nejdřív nám volali z Jablonce, potom i ze svazu. Můžu vám říct, že takový telefon nechcete slyšet, ani zvednout. Řešili jsme ještě asi půl hodiny to, jestli nepojedeme předehrát zápas do Bíliny, ale soupeř neměl bohužel k dispozici ledovou plochu. Tudíž máme volno.", sdělil trutnovský manažer.

O den později nastala stejná situace i ve Dvoře Králové, kam měl přijet Most. Ten ohlásil dvě podezření z nákazy koronavirem a utkání bylo odloženo také. "I v sobotu nám volal pan Vansa ze svazu, jestli nechceme jet alespoň do Dvora Králové. Jenže to bylo tak narychlo, že jsme museli odmítnout. Hráči i realizační tým už byli srozumění s tím, že se nehraje. Hlavu neměl na zápas nastavenou nikdo a i v rámci toho, že se o víkendu nebude hrát, jsme přizpůsobili páteční trénink.", pokračuje trutnovský manažer.

Trutnov tedy sehraje první utkání ve středu, na domácím ledě přivítá Dvůr Králové. Utkání se však bude hrát, opět nově, za opatření, které jsou čím dál víc přísnější. "Já osobně jsem ten vývoj sledoval bedlivě. S tím, co přišla vláda, nesouhlasím a myslím si, že je to pro hokej likvidační. Nejsem žádný expert na virové onemocnění, ale nevidím rozdíl mezi tím, že někdo bude na hokeji sedět a někdo stát. Všichni mají přeci roušky! Je to směšné a může to ohrozit většinu klubů, hlavně v nižších soutěžích.", krčí rameny a pokračuje. “Každý řeší průběh Extraligy, profesionálních soutěžích celkově. Na nás dole se nemyslí, a to je špatně. Pokud se omezí hromadné akce v tom smyslu, že se bude hrát bez diváků, nedovedu si představit, co budeme dělat.", líčí situaci Ondřej Poul.

Trutnov disponuje oficiální kapacitou k sezení v celkovém počtu 420 míst. Jak to bude tedy ve středu, kdy přijede Dvůr Králové? "Včera jsem zvedl telefon a zavolal fanouškům do Dvora. Bohužel je na zimní stadion nemůžeme pustit. Během víkendu musíme připravit další opatření, spočítat sedadla, protože 420 jich rozhodně není. S pomocí SDH Mladé Buky dáme dohromady možná dalších 80 míst k sezení. Všechno budeme vědět buď v neděli večer, nebo až během pondělí. Musíme si to zařídit my, nikdo nám jinak nepomůže.", dodává trutnovský manažer.

Stadion bude přístupný opět hlavním vchodem. V platnosti budou již permanentní vstupenky. Pro sledování utkání bude možnost využít pouze tribuny sedící, nikoliv na stání. Volný pohyb bude možný k bufetu U Draků, za dozoru pořadatelské služby. "Budeme se snažit divákům zpříjemnit už takhle nepříjemné návštěvy utkání, které komplikují vládní opatření. Bohužel není to náš výmysl. Jediné, co bych divákům chtěl říci a poprosit je, aby na hokej chodili. V tuto chvíli jsou pro nás klíčovým zdrojem financí. Pokud nastane situace, že bude poloprázdný zimák, může se taky stát, že příští rok už druhá liga v Trutnově nebude. Prostě na ní nebudou peníze.", říká smutně Poul, jenž v pozici manažera působí čtvrtou sezónu.

Vedení Trutnova si připravilo pro fanoušky soutěžní bulletiny. Ty připravuje PR oddělení v čele s Martinou Slavíčkovou, která sklízí úspěchy za podcasty Trestná Lavice. Bulletin "Game Day" bude k dostání na pokladně zimního stadionu a bude stát 20,- Kč. K dispozici bude padesát kusů a očíslované bulletiny budou slosovatelné. Hraje se o tři ceny a ta první je poukázka na konzumaci klobásy + nápoje a dvě vstupenky na další domácí utkání. "Díky tomu, jak naše PR oddělení funguje, se snažíme vymyslet, spousta nových věcí pro diváky, aby měly důvod přijít a chodit na každé utkání. Podcasty jsou velmi úspěšné, naše sociální sítě fungují na jedničku a doufám, že fanoušci ocení i bulletiny. Divák je teď naší prioritou, ačkoliv v omezeném počtu.", doplňuje povídání o novinkách Poul.

Hokejisté Trutnova tak vstoupí do druholigové sezóny ve středu, 23. 9. 2020, kdy od 18:00 hodin přivítají hokejisty Dvora Králové. Vstupné je jednotné a to 70,- Kč. Více o opatřeních napíšeme ještě v pondělí. Trutnovskému manažerovi děkujeme za doplňující informace a těšíme se na středu! Redakce