|

Jan Starý: "Je důležité aby se dařilo celému týmu"

Jan Starý nastupuje do druhé sezóny v trutnovském dresu. Ostřílený borec, který získal v Extralize ČR dva mistrovské tituly, ovládl bodování letošní přípravy. Nejen o tom, jsme si s Honzou povídali v dnešním rozhovoru.

Honza odehrál všechny čtyři utkání. Společně s Lukášem Kastnerem a Matějem Poulem vytvořili údernou trojici, která nasbírala nejvíc kanadských bodů. Sám Jan Starý si připsal dvě branky a sedm asistencí. Celkem tedy devět bodů ve čtyřech zápasech.

Honzo, máte za sebou měsíc přípravy na letošní sezónu. Jak moc náročná příprava byla?

"Myslím, že už letní příprava na suchu byla kvalitní a na ledě jsme na tuto práci pouze navázali. A jelikož je dobrá parta v kabině a všichni jedou naplno každý trénink, tak jsem náročnost tréninků nevnímal a spíš si tu celkovou pohodu užíval."

Sehráli jste celkem čtyři utkání s bilancí tří výher a jedné porážky. Splnily zápasy tvoje očekávání?

"Hlavně nám ukázali naše silné, ale především slabé stránky hry a na čem máme do začátku ligy ještě zapracovat. Já jsem spokojený a doufám že nejen já, jakým stylem hry jsme se jako tým v přípravě prezentovali."

Stal ses lídrem produktivity. Společně s Lukášem Kastnerem a Matějem Poulem jste vytvořili údernou trojici, která nasbírala 18 bodů! Jak se ti s klukama hraje a v čem je vaše spolupráce jedinečná?

"Popravdě bych se moc nedíval na to, kdo vyhrál bodování v přípravě. Spíš je důležité, že se nám dařilo jako celé pětce a týmu. S klukama se mi hraje dobře, všechno za mě odbruslí a já se pak přimotám k tomu nějakému bodíku (směje se)."

Týmu se dařily přesilové hry. Co se od loňska změnilo, že to najednou funguje?

"Přivedli se šikovní hráči, někteří nasbírali vloni zkušenosti a teď je přenášejí dál. Všechno hezky do sebe pomalu zapadá, říkám schválně pomalu, protože tam je určitě prostor pro zlepšení a ostrý zápasy nás teprve čekají. A až v sezoně se ukáže, jak na tom doopravdy jsme a nejen s přesilovkami."

V sobotu vás čeká ostrá premiéra v Jablonci. S čím jdete do letošní sezóny?

"Nečeká nás nic jednoduchého, ale my se musíme soustředit pouze na náš výkon. Začátek bude důležitý, nechceme nic podcenit a budeme chtít vyhrát. Do letošní sezony jdeme především s tím, aby se dohrála pokud možno bez přerušení, což bude asi nejtěžší úkol, ale to nebude jen v naší moci. My se musíme soustředit na naše výkony a snažit se vyhrát každý zápas, který nás bude čekat. Letos se raději moc dopředu nechci dívat, myslím že v tomhle ohledu to bude hodně specifická a náročná sezona."

V rámci všech opatřeních vidíme, že na zimní stadiony chodí málo lidí. Na co bys chtěl fanoušky nalákat a případně co bys jim vzkázal?

"Nalákat je můžeme nejlépe našimi výkony a zatím to nevypadalo špatně. A jak už jsem říkal, kdo ví kolik bude zápasů, takže budeme rádi, když nás přijdou podpořit na každý zápas v tak hojném počtu, jak jen to bude možné. Myslím, že už v tak těžké době nemůže být nic lepšího, než si přijít na zimák trochu vyřvat hlasivky."

Honzovi děkujeme za rozhovor, přejeme hodně štěstí nejen jemu, ale i celému týmu! Redakce