|

Jakub Mostecký: "Nervózní jsem byl a to hodně!"

Obránce Jakub Mostecký po prvé v životě nakoukl do velkého hokeje. Teprve šestnáctiletý hokejista si odbyl premiéru v úterý, kdy nastoupil proti Hronovu. Nejen o tom, jsme si s Kubou povídali v našem rozhovoru.

Jakub Mostecký je benjamínkem v letošním kádru Trutnova. Hned v prvním roce, kdy může nastupovat za juniory, si vyzkoušel i velký hokej za muže. V úterním zápase si připsal více než deset střídání, ve kterých stihl rozdat tři hity! Parádní start pro odchovance Trutnova.

Kubo, máš za sebou premiéru v dresu Áčka. Jak se to vlastně všechno seběhlo?

"Už od května jsem se naplno připravoval s A týmem. Na vedení jsem asi udělal dojem, a bylo mi řečeno v posilovně, od manažera týmu Ondry Poula, že si zahraju přátelské utkání proti Hronovu."

S týmem jsi už od letní přípravy, jak Tě přijali ostatní hráči?

"Musím říci, že skvěle. Upřímně jsem to nečekal, je tu skvělá parta a jsem rád, že mě vzali mezi sebe."

Teď už k zápasu. Byl jsi nervózní?

"Byl a hodně. Už od rána jsem byl nervózní. Celé odpoledne jsem strávil na záchodě. Myslel jsem si, že to nebude dobrý, ale hodně mi pomohla podpora od spoluhráčů a trenérů. Vždycky, když jsem nervózní a potřebuju se nabudit, tak si pouštím film Rocky."

Jak ses cítil, když jsi po prvé vyjel v zápase na led, co se ti honilo hlavou?

"No... na rozbruslení jsem se nejdřív nemohl dostat, protože jsem se převlékal na druhé straně zimáku, než má áčko šatnu a před vstupem na led tam je taková branka, která se vždy před zápasem zavírá. Když jsem byl už připraven vyrazit, tak mně bylo řečeno, že to musím nějak obejít. Prolejzal jsem přes takové zábrany a nakonec jsem se na ten led dostal (směje se). Pak už jsem nastupoval z druhé strany s ostatními. Honilo se mi v hlavě spousta věcí - budu to stíhat, doufám že nic nepokazím apod. Ale po dvou střídáních ze mě ten stres vyprchal a bylo to v pohodě, užíval jsem si to."

Kdo se byl na tvoji premiéru všechno podívat? Psal jsi kamarádům “hele jdu za áčko, přijďte se podívat” nebo sis to nechal pro sebe?

"Samozřejmě, že jsem si to nemohl nechat pro sebe. Byla se na mě podívat jenom mamka, protože taťka nebývá často doma, ale byl během zápasu informován a byl možná víc nervózní, než já. A taky se přišlo podívat spousta mých kamarádů. Před zápasem jsem s nimi mluvil a taky jsem měl od nich velkou podporu."

Jak vidíš letošní šance Trutnova ve druhé lize?

"Tak určitě ty nejvyšší a to postup do Chance ligy, nic jiného nečekám. (směje se)"

My Kubovi děkujeme za rozhovor a těšíme se na další jeho starty v našem dresu! Redakce