|

Trutnov odkryl karty. Do kádru Draků přichází pět (staro)nových tváří!

A je to tu. Spousta fanoušků se nyní dočkala. Hokejový Trutnov oznámil změny v kádru před nadcházející sezónou. Kdo odešel? Kdo naopak přišel? To se můžete dočíst v článku, který jsme pro vás připravili.

V loňské sezóně se Trutnov horko těžko snažil doplňovat tým, který utrpěl značné ztráty díky zraněním Jana Semoráda a dvouměsíčním odchodem Jana Starého. Proto, po letošní sezóně, si vytyčil realizační tým jasný cíl – přivést kvalitní a rozdílové hráče. To se Trutnovu povedlo. Ovšem musíme zmínit, že hlavním motorem shánění hráčů byla jedna velmi důležitá věc – přivést hráče, kteří Trutnov dobře znají a mají k němu vztah.

Z loňského mužstva nebude v Trutnově působit brankář Michal Krofta, obránci Jakub Kynčl, Vojtěch Faltys a útočník Jakub Planý. Těmto hráčů děkujeme za odvedenou práci a přejeme hodně štěstí v dalším hokejovém rozvoji.

Otazník visí nad obráncem Davidem Jiráskem, který chce zkusit zahraniční angažmá, avšak při neúspěšném jednání by v našem klubu rád pokračoval. Ten samý případ je také útočník Marek Škvrně, který shání angažmá ve vyšší soutěži. Opět, při neúspěšném pokusu, by rád působil v Trutnově.

Dle slov manažera Ondřeje Poula s odchodem hráčů realizační tým Trutnova počítal. „Víceméně nás to nepřekvapilo. Hráči Jirásek a Škvrně to avizovali už na konci sezóny. Kuba Planý měl do letoška smlouvu v Boleslavi, Michal Krofta je pro nás bohužel nedostupný v tom smyslu, že dojíždí z České Lípy a ne každý trénink stíhal. Co se týká obránců Faltyse a Kynčla, čekají na jiné nabídky.“, popisuje situaci ohledně kádru trutnovský manažer.

„My jsme si všichni sedli a probrali varianty a jména, která chceme v týmu udržet a kdo by naopak měl tým doplnit. V tom jsme se všichni shodli – Petr Vácha, Pavel Fedulov, Luboš Petera a Vladimír Kamenický. Chtěli jsme do Trutnova dostat kluky, kteří mají k našemu klubu vztah a už tady působili a za poslední dva roky třeba i změnili názor, jakým stylem se náš klub chce ubírat.“, doplnil Poul. Výsledkem je z toho pětice jmen, které níže popíšeme.

Lukáš Kastner – útočník

Lukáš Kastner začínal s velkým hokejem právě v Trutnově. Jeho první druholigové kroky byly spojeny s trutnovským klubem, kde nastupoval celkem ve čtyřech sezónách. Postupně si tento tvrdý centr vybudoval stálou pozici v mužstvu. Poslední dva roky působil ve Vrchlabí, kde patřil k defenzivním pilířům. Nyní se však situace rapidně změnila. Lukáš čeká se svoji přítelkyní rodinu a navíc se přestěhoval do Trutnova. Od nové sezóny ho tak uvidíme opět oblékat trutnovský dres.

“Lukáš, vzhledem k jeho stěhování do Trutnova, byl pro nás jasná volba. Potřebujeme kvalitního centra, který zvládá vhazování. Jsme moc rádi, že jeho kariéra bude pokračovat u nás a že se z něj stal opravdový trutnovák.“ říká Ondřej Poul.

Tomáš Bláha – útočník

Tomáš Bláha je v nejlepším hokejovém věku. V Trutnově působil jednu sezónu. V sezóně 2011/2012 dokráčel s Trutnovem až do semifinále II. Ligy ČR, kde Trutnov podlehl brněnské Technice. Jeho další roky byly spojené s Vrchlabím. Ačkoliv poslední sezóny nedostával tolik prostoru, stále je platným, šikovným a nadstandardním hráčem. Pro Tomáše bude návrat do Trutnova novou výzvou. A restartem. Zahraje si znovu po boku Jana Semoráda, jako tomu bylo v pardubické juniorce?

“S Tomášem jsme byli v kontaktu poslední dvě sezóny. Všichni v něm vidíme stále obrovský potenciál, který potřebujeme probudit a zužitkovat v jeho prospěch a hlavně ve prospěch týmu. Tomáš si teď prošel nelehkým obdobím a my všichni pevně věříme, že bude platným hráčem a oporou týmu. Má velkou chuť i sám sobě dokázat, že stále patří mezi elitu.“ nastínil situaci trutnovský manažer.

Aleš Půlpán – útočník

Aleš Půlpán patřil k miláčkům trutnovského publika dlouhé tři sezóny. Dvě sezóny navíc zastával funkci kapitána týmu. Ovšem po odvolání jeho otce se rozhodl v Trutnově skončit. Jeho kroky zamířily do Vrchlabí a následně do Nové Paky. Aleš patří mezi nejrychlejší bruslaře v lize, je to střelec a dokáže za sezónu vyprodukovat hodně bodů. V letošní sezóně oblékne trutnovský dres znovu a stojí před ním velká výzva – dokáže si zase publikum podmanit? Dokáže být zase tahounem?

“Pro mnohé fanoušky je tohle asi překvapení. Rád bych uvedl, že s Alešem jsem já osobně byl v kontaktu i po jeho odchodu, zůstali jsme i nadále přáteli. Odešel, řekl na rovinu proč a ačkoliv nás to všechny mrzelo, šli jsme dál. Necítili jsme žádnou zášť, a podobně. Věděli jsme, že jednoho dne se může vrátit do našeho klubu. Ten den právě nastal. Aleš to nebude mít asi jednoduché, ale jeho kvality jsou jasné a všichni doufáme, že je znovu ukáže.“ doplnil Poul.

Jaroslav Ukhin – útočník

Jaroslav Ukhin spojil s Trutnovem velkou část své kariéry. Celkem čtyři sezóny působil u Draků, z toho si jednou odskočil na hostování do Dvora Králové. I v loňské sezóně měl být v Trutnově, ovšem v srpnu nenastoupil do přípravného kempu a později se ukázalo, že bude působit v Nové Pace. Ale ani tam nezůstal dlouho. Kvůli rodinným problémům předčasně ukončil sezónu a pobýval v Rusku. Nyní se však vrací do Trutnova, kde chce ukázat, že je stále platným hokejistou ve druhé lize.

“Jardův odchod byl hodně nešťastný. Později jsme si to všichni mezi sebou vyříkali a hodili to za hlavu. Jarda u nás ukázal, že je dobrý hokejista. Těšíme se, že to ukáže znovu v nadcházející sezóně.“ prozradil situaci ohledně dalšího hráče Ondřej Poul.

Michal Mahdal – brankář

Michal Mahdal působil většinu své kariéry v krajské lize. Odchovanec Brna, působil také v roli třetího brankáře v královéhradeckém Mountfieldu. V loňské sezóně nastupoval v dresu nováčka z Nové Paky. Ukázal, že má kvalitu a že v druhé lize není otloukánkem. Nyní se přesouvá za další výzvou, kterou je náš klub. Dokáže konkurovat v brance Patriku Ašenbrennerovi?

“Hledali jsme brankáře, který bude zkušenější a starší. Který si lidsky vyjde vstříc s Patrikem a společně tak vytvoří silnou dvojici v našem brankovišti. Michala navíc znám z mého angažmá v České Třebové. Víme, co od něho můžeme čekat. V loňské sezóně nás jeho výkony mile překvapily a jsme rádi, že jsme se dohodli na jeho příchodu právě k nám.“ uzavírá povídání o posilách trutnovský manažer.

A jak tedy bude vypadat kádr na příští sezónu?

Brankáři: Patrik Ašenbrenner, Michal Mahdal, Dušan Krejčí (B tým)

Obránci: Bohdan Višňák, Lukáš Vácha, Lukáš Junek, Martin Kozák, Mikuláš Pohl, Václav Leder, Matěj Suk, Matěj Klust (B tým), Jakub Mostecký (junior)

Útočníci: Roman Janoušek, Filip Krsek, Jakub Tatar, Matěj Poul, Vojtěch Kubinčák, Jan Semorád, Jan Starý, Tomáš Bláha, Lukáš Kastner, Aleš Půlpán, Jaroslav Ukhin, Petr Chytráček (B tým), Jiří Šimoníček (B tým), Matyáš Rada (junior)

Dle slov hlavního kouče Petra Váchy bude zatím Trutnov pracovat se širším kádrem. “V loňské sezóně jsme doplatili na to, že nám odešli dva hráči a my neměli kde brát. Letos se tomu chceme vyhnout. Kostra týmu zůstala, někteří hráči nás přesvědčili, že patří k pilířům týmu. Ať je to Roman Janoušek, nebo trojice Krsek – Tatar – Poul, ti všichni ukázali, že jsou pro nás důležití a jsou to navíc odchovanci. Je možné, že dojde v srpnu k nějakým kosmetickým změnám. Osa týmu zůstává a tým se kvalitně doplnil. Už teď víme, že třeba Filip Krsek začne v zápasech déle, protože prodělal vážně zranění ledviny v Play Off s Mostem. Romana Janouška čekají dvě operace dolních končetin, které ho na tři týdny vyřadí ze hry také. Chceme mít prostě jistotu, že máme za hráče náhradu, která je v době absence zastoupí.", uzavřel trutnovský lodivod Petr Vácha svůj pohled, jak se bude postupovat v nadcházející sezóně.

Letní příprava hokejistů je v plném proudu. Zůstaňte s námi, pravidelně vás budeme zásobovat dalšími informacemi.

Redakce