|

Aktuální informace z klubu

Kdo přišel, kdo odešel? Po delší době přinášíme informace o pohybech v týmu, spolupráci s B týmem, atd. Nápomocen nám byl i manažer klubu Ondřej Poul, který doplnil naše informace a zodpověděl nám některé ošemetné otázky. Více informací naleznete v článku.

Před sobotním duelem s Mostem vám přinášíme aktuální informace, které se týkají pohybů v týmu HC BAK Trutnov.

Co se týče kádru Draků, do něho na stálo, do konce letošní sezóny, přichází trojice pardubických juniorů. Jiří Bucek, Dominik Chára, Václav Leder, se k mužstvu připojili ve čtvrtek. Bucek navíc už sehrál utkání v Nové Pace, kde si připsal dva body, za dvě gólové asistence. Dalším mladíkem, který bude Trutnovu více k dispozici, je obránce Martin Pěnčík. Ofenzivní bek ročníku 2000 předvedl své kvality v utkání s Bílinou, kde patřil k tahounům týmu. Pěnčík je v Trutnově na střídavé starty v Mountfieldu HK. „Co se týče kluků z Dynama, byli nám nabídnutí do konce sezóny. Bude pro ně lepší, když budou s námi pravidelně trénovat, my je můžeme víc využívat. Byla to pro nás jednoznačná volba, když k této nabídce došlo. Co se týče Pěnčíka, Hradec měl marodku a Martin musel plnit povinnosti právě tam. Teď by měl nastupovat více. Ve čtvrtek navíc budu jednat s Hradcem o dalších jménech.“, prozradil manažer Poul.

„A“ mužstvo bude i nadále využívat hráče „B“ týmu. Jmenovitě to jsou obránce Matěj Klust, univerzál Martin Kozák a útočník Jiří Šimoníček. Klust si odbyl premiéru ve Dvoře Králové nad Labem, kde si připsal jeden bod za asistenci. Jiří Šimoníček už nastoupil v domácím utkání proti Jablonci (1+0), ve Dvoře Králové a ve středu v Nové Pace (1+0). Nejvíc utkání zatím odehrál Martin Kozák, který s mužstvem trénoval už od léta. Ten si v devíti zápasech připsal jednu nahrávku, přičemž nastupuje jak v obraně, tak v útoku. „Klukům z béčka patří velké poděkování a obdiv za to, že mají chuť s námi každý den trénovat a bojovat o místo v sestavě. Jejich přístup je velmi pozitivní a týmu to dává dobrou atmosféru. Vždy kdo chce a má zájem, dostane šanci. Ale bez toho přístupu a chtíče hráčů, to jinak nejde a spolupráce je pak kontraproduktivní.“, říká Poul. A co navrátilec David Smékal? Ten se vrátil do Trutnova (do „B“ týmu) po neúspěšném hostování v Nové Pace. „S Davidem komunikuje Petr Vácha, není v mojí kompetenci se k tomu vyjadřovat. Petr si to vzal na starosti a já jeho rozhodnutí respektuji. David hraje v béčku a občas s námi přijde na trénink, to je vše, co vím.“, doplňuje Poul.

Co se týče spolupráce s „B“ mužstvem, za to nastupují Lukáš Junek, Jakub Tatar, Roman Janoušek, Filip Krsek. Natrvalo se do rezervního týmu, na vlastní žádost, přesunul Petr Chytráček.

Trutnov však stále hledá optimální doplnění kádru. „Jsme v kontaktu se třemi hráči. Nutně sháníme pozici centra, tam jednáme se dvěma hráči a potřebujeme ještě jedno křídlo. Jednání se vlečou a není se čemu divit. Jak jsem již říkal dříve, hráči jsou pod smlouvami ve vyšší soutěži a není to jednoduché. Do konce listopadu chceme mít jasno a mít kádr na to, abychom s ním dokráčeli v sezóně co nejdál.“, říká trutnovský manažer.

Již před časem přišel do kádru Draků Jakub Planý. Útočník Mladé Boleslavi působil na začátku sezóny v Nové Pace, kde však nedostal tolik prostoru a po dohodě spolupráci ukončil a přesunul se do Trutnova. Zde platí k ofenzivní síle Trutnova. Tři týdny je již v Trutnově brankář Michal Krofta. Ten přišel z polského Janova, kde došlo k finanční krizi, a Michal si hledal nové angažmá. Zakotvil právě zde a svojí premiéru v brance ozdobil výhrou v Nové Pace. Společně s Patrikem Ašenbrennerem tak budou tvořit skvělou brankářskou dvojici. „Angažování Krofty přišlo v moment, kdy jsme měli jen Patrika Ašenbrennera. Neváhali jsme a posílili jsme post brankáře. Co se týče Kuby Planého, ten se po prvních zápasech jeví velmi dobře, pracuje na sobě a myslím si, že by mohl patřit k ofenzivním tahounům. Oba dva navíc perfektně zapadli do kabiny, což je dost podstatné.“, říká na adresu nových tváří Poul.

Dlouhodobě, jak jsme již napsali, nemůže Trutnov počítat s kapitánem Honzou Semorádem. Ten se zranil v utkání s Děčínem (v Děčíně). Zranění je bohužel natolik vážné, že podstoupí 5.12.2019 operaci a do konce sezóny bude mimo hru. Podobný osud potkal Petra Pivrnce, tam jsou však prognózy pozitivnější. Petr utrpěl při zápase „B“ týmu s Jaroměří otřes mozku. Bohužel se zatím ještě na led nevrátil a v pondělí podstoupí další vyšetření. Mimo hru je již dva měsíce. Ve středečním duelu se navíc zranil obránce Jakub Kynčl, ten podstoupí vyšetření v pondělí, takže proti Mostu bude mimo hru. Stejně tak jako Vojta Faltys, kterého trápí celý tento týden viróza. „Zranění nás trápí, ale to jsou věci, se kterými musíte v sezóně počítat. Proto jsem rád, že máme kam sáhnout, ať už je to B tým, nebo střídavé starty. Mrzí nás ale zranění Semoráda, jelikož to byl kapitán a lídr a jeho absence nás stojí hodně…“, konstatuje Poul.

Kádr také opustil Jakub Jedlička. Ten se po utkání s Jabloncem sbalil a od té doby se neukázal. Bohužel s klubem ani nekomunikuje, takže žádné zprávy o něm vedení ani realizační tým nemá. Proto se Trutnov rozhodl tuto spolupráci ukončit, protože takové jednání není hodno hráče, který chce hájit barvy Trutnova. Trutnov už nepočítá ani s Viktorem Martínkem, kterém ukončila Slavia Praha smlouvu a do našeho klubu na střídavé starty už také nepřijede. Jeho další kroky budou směřovat nejspíše do krajské ligy. „Chování některých hráčů mrzí nejen mě, ale i ostatní, včetně kluků v kabině. Víc bych se k tomu nevyjadřoval, protože je potřeba to hodit za hlavu a jít dál.“, krčí rameny manažer Trutnova.

Pohyby hráčů jsou, a vždy budou, v Trutnově na denním pořádku. Klub nemůže nabídnout hráčům trvalé zaměstnání, jako tomu je třeba v jiných klubech. Platové podmínky se také nedají srovnat. V některých týmech jsou hráči placení lépe jak v Chance lize a přeplácení hráčů není cesta, kterou se Trutnov chce vydat. „Pracujeme s tím, co máme. Nemá cenu přemýšlet, jaké by to bylo, kdybychom měli tohle a tamto. Máme tady takové hráče, kteří tu být chtějí, chtějí na sobě pracovat, chtějí reprezentovat nás i naše město a neřeší v první řadě, za kolik to bude peněz. Závěrem bych se chtěl omluvit všem fanouškům, že informace podáváme se zpožděním, ale poslední měsíce byly časově i psychicky náročné a není v našich silách vše včas zodpovědět a publikovat. Vážíme si vaší podpory a chtěl bych vám všem poděkovat za trpělivost a důvěru. Speciální poděkování patří Ultras Trutnov, jak nás podporujete a věříte nám. Moc si toho všichni ceníme a vážíme. Děkujeme!“, uzavírá Poul. Hokejisté Trutnova mají před pauzou dvě utkání. V sobotu přivítají Most a ve středu se vydají na horký led jabloneckých Vlků. Redakce