|

BAK Cup 2019 - den poté

Hokejový turnaj BAK Cup 2019 skončil. My vám dnes přinášíme jeho hodnocení a ohlasy. Více informací je v článku.

BAK Cup 2019 – turnaj čtyř mužstev, který včera skončil. Tento turnaj napsal již svojí třetí kapitolu. Po vítězství polských Tych, Trutnova, se raduje z prvenství severočeský Děčín. Ten o svém vítězství rozhodl až v neděli, když porazil domácí Trutnov.

Pátek

Turnaj odstartoval ve čtyři hodiny, kde změřil síly domácí Trutnov a nedaleký Hronov. Utkání to bylo v celku zajímavé, protože hostující celek držel vedení 2-3. Jenže Trutnov dokázal utkání otočit a díky výborné třetí třetině vyhrál 5-3. Hronov ale ukázal, že se s ním musí počítat.

Druhé utkání startovalo v půl osmé. Děčín vyzval Nový Jičín. Obě mužstva, unavená z cesty, si zvykala na úzké kluziště. Nový Jičín pálil o sto šest, ale děčínský brankář byl neomylný. Po dvou třetinách svítilo na ukazateli skóre 1-0 pro Medvědy z Děčína. Třetí třetina rozhodla. Děčín vstřelil rychlé dvě branky, přidal potom další dvě a zvítězil 5-0.

Sobota

Sobotní zápasy začal Trutnov. Tomu se do cesty postavil Nový Jičín. V brance domácích byl nováček, Vojtěch Nečas z Dynama Pardubice a ukázal, že bude dobrým článkem mezi Ašenbrennerem a Pivrncem. Utkání bylo vyrovnané a proto skončilo až po nájezdech. Tam vystřelil výhru Trutnova Dominik Chára.

No a v druhém zápase přišlo první překvapení. Hronovský Wikov vyzval děčinské Medvědy. Po první třetině vedl překvapivě Wikov – 1-0. Děčínu se nepovedl vstup do druhé třetiny, v její polovině prohrával 4-0. Třetí třetina přinesla další branky a překvapení bylo na světě. Hronov zvítězil 5-2 a zamíchal tak před posledním hracím dnem tabulkou turnaje.

Neděle

Poslední hrací den. Zápasy o vše. Vyhrát turnaj mohl prakticky každý, nejlíp na tom byl Trutnov, který jako jediný získal v předchozích dnech 4 body. Neděli odstartoval duel mezi Novým Jičínem a Hronovem. Od jedné hodiny po poledni jsme mohli vidět skvělé utkání. Nový Jičín vedl o dvě branky, jenže bojující krajský celek z Hronova zabral a vyrovnal. V prodloužení však ujel novojičínský Rok Macuh, zkompletoval hattrick a vystřelil Ďáblům první a poslední výhru na turnaji.

Malé finále. Trutnov versus Děčín. Domácí měli skvělý nástup do utkání, jenže pět tutovek pochytal hostující Lavinger. Děčín navíc využil svoje šance a vedl po první třetině 0-2. Domácí zabrali a ve třtí třetině snížili stav zápasu na 2-3 po využité přesilovce Višňákem. Jenže Děčín využil dalších chyb a nakonec zvítězil 3-5. Radoval se tak z vítězství v turnaji.

Konečné pořadí (zápasy – skóre – body)

1. Děčín – 3 – 12:8 – 4

2. Trutnov – 3 – 11:10 – 4

3. Hronov – 3 – 11:11 – 3

4. Nový Jičín – 3 – 6:11 – 3

Individuální ocenění

Nejlepší brankář turnaje: Kryštof Šefců (HC Wikov Hronov)

Nejproduktivnější hráč: Patrik Balcar (HC Děčín) – 1+4

Nejlepší střelec: Rok Macuh (Nový Jičín) – 4 branky

Největší sympaťák turnaje: Vojtěch Kubinčák (HC BAK Trutnov) a Pavel Zajan (HC Děčín)

Cena Fair-Play: HC Děčín

All star tým turnaje

Brankář: Kryštof Šefců (HC Wikov Hronov)

Obránci: Patrik Balcar (HC Děčín), Bohdan Višňák (HC BAK Trutnov)

Útočníci: Daniel Svoboda (HC BAK Trutnov), Rok Macuh (HC Nový Jičín), Dominik Matouš (HC Wikov Hronov)

Co o turnaji řekli?

Jan Havlíček (manažer a asistent trenéra HC Děčín)

„Super tři dny. Moc jsme si to užili. Organizátorům patří zvláštní poděkování za skvěle uspořádaný turnaj. Jídlo bylo výborné, včetně snídaní.“

Jaroslav Hašek (hlavní trenér HC Děčín)

„Chceme poděkovat pořadatelům za opravdu dobře zorganizovaný turnaj. Vše klapalo celé tři dny, jak mělo. Máme letos v týmu pár nových tváří a proto, nám turnaj pomohl se poznat i mimo stadion. Vítězství v BAK Cupu pro nás nebylo prioritou, ale jsme za něj rádi. Bude to pro nás povzbuzení do další práce a do začátku sezóny. Určitě rádi přijedeme zase, pokud bude o nás zájem ze strany pořadatelů. Moc děkujeme!“

Ondřej Poul (manažer a asistent trenéra HC BAK Trutnov)

„Super tři dny. Užili jsme si to. Co se týče hry, tak jsme odehráli dva slabší zápasy, které jsme vyhráli. Paradoxně náš nejlepší zápas jsme prohráli, skončili jsme druzí. Jsem rád, že se v Trutnově sešli přátelé a odehráli skvělých šest zápasů. Atmosféra byla výborná, emoce pracovaly a tak to má být. Žádný tým nechtěl prohrát. Chtěli bychom v turnaji pokračovat i za rok.“

Milan Urban (manažer HK Nový Jičín) "Chtěl bych ještě jednou poděkovat za pozvání na turnaj. Byla to výborná předsezónní konfrontace klubů, které se v průběhu sezóny nepotkají. Pro trenéry šance pracovat s týmem aspoň 3 dny na profesionální úrovni. Věřím, že se v podobném složení potkáme v Novém Jičíně. " Redakce