|

Ohlasy po utkání

Poslední utkání sezóny hodnotí Ondřej Poul, Filip Krsek a Honza Semorád. V čem byla chyba, jak se hráčům hrálo, to se můžete dočíst v následujícím článku.

Hokejisté Trutnova prohráli na ledě Dvora Králové (6:2) a z posledního utkání sezóny odcházeli rozčarovaní. Poprosili jsme tři povolané osoby, aby se k zápasu vyjádřili.

Ondřej Poul

Manažer, asistent trenéra

... o tom jak probíhala příprava na utkání

"Měli jsme jedenácti denní pauzu, kterou jsme se snažili využít ostrým tréninkem. Nic však nenahradí zápas a v tomhle měli domácí trošičku výhodu, že byli v zápasovém tempu. Byli jsme v sobotu ve Vrchlabí, soupeři se věnovali, měli jsme video. Příprava probíhala zodpovědně, nic jsme nechtěli podcenit a chtěli jsme vyhrát.

... kde se stala chyba

"Upozorňovali jsme hráče na určité herní situace Dvora. Přesilovky, rozjetí útoků, forčeking, apod. Bohužel právě z těchto situací, které jsme rozebírali, jsme dostali tři ukázkové branky. Pak už jsme utkání těžko nějak chtěli zlomit. Nedařilo se nám vůbec nic a vrchol byla přesilovka pěti proti třem. Otřesné. Celá naše hra po dobu 30 minut byla jedná velká anarchie a mohli jsme sestavou točit, jak jsme chtěli. Musím říct, že soupeř hrál opravdu velmi dobře."

... pozitiva z utkání

"Určitě výkon čtvrtého útoku našich mladíků. Ti byli schopní držet tempo se soupeřem a dostat ho pod tlak. Je vidět, že ta práce s odchovanci je k něčemu platná a do budoucna se jí budeme i nadále věnovat. Velké pozitivum byla podpora fanoušků, kteří za tragického stavu nepřestali fandit a závěrečnou děkovačku udělali pro nás hodně emotivní, moc díky, jste super!"

Filip Krsek

Útočník, střelec premiérové branky v A týmu

... hodnocení zápasu

"Do zápasu jsme vkročili dost nešťastně a již v první minutě jsme inkasovali první gól. Za necelé čtyři minuty jsme inkasovali další gól. Díky našim chybám a nedůslednému bránění Dvůr dostal další šanci a mohl nám vstřelit třetí gól. Tomuto našemu trápení nebyl konec, soupeři jsme nabídli další přesilovou hru, a dali si v ní vlastní gól. V poslední minutě 1. třetiny se nám podařilo vstřelit branku a myslel jsem, že nás to nakopne. Bohužel se tak nestalo a opět jsme inkasovali gól. Ani výhoda přesilové hry pěti pro třem nám nepomohla. Bohužel při této přesilové hře jsme se skoro nedostali do pásma natož do lepší šance. Když takovouhle nabídku nedokážeme využít, tak to znamená, že nemůžeme vyhrát zápas. Ve třetí třetině jsme sice hráli o něco lépe, plnili si svoje povinnosti, ale to už na našeho soupeře nestačilo. V tomto zápase musíme poděkovat našemu gólmanovi, který nás hodně podržel."

... o tam jak se dostal do A týmu

"Na začátku sezóny jsem naskočil do juniorky, kde do mě trenér vložil velkou důvěru. To mě dost zvedlo sebevědomí. Potom mě trenér oslovil jestli nechci zkusit hrát za B tým. Dost mě to tam bavilo, protože se hrál úplně jiný hokej než v juniorce. Pak si myslím, že v A týmu vznikla marodka, přišli za mnou trenéři, kteří mě sledovali jak v juniorce, tak v Béčku a naskočil jsem do zápasu se Sokolovem. Slušný start, ne? (směje se)"

... o své premiérové trefě

"Tak určitě je to úžasný pocit. Škoda, že tohle byl první a také můj poslední gól sezóny."

Jan Semorád

Útočník, kapitán mužstva

... o zápase

"Tak my jsme do utkání vstoupili tak, jak jsme vstoupili. Věděli jsme, že na nás soupeř vlítne, připravovali jsme se na to a dopadlo to špatně. Pak jsme se horko těžko chtěli do zápasu dostat, nedali jsme dvě šance a naopak zase inkasovali."

... o motivaci před utkáním

"V hlavách už asi bylo, že o nic nejde. Po tom náročném konci sezóny, kdy jsme prakticky tři zápasy před koncem ještě bojovali o Play Off, přišlo takové zklamání. Na zápas jsme se ale soustředili jak v tréninku, tak i v přípravě. Chtěli jsme ho vyhrát, je to derby a přijelo nás podpořit mraky lidí. Bohužel jsme předvedli bídný výkon. Nechci, aby to vyznělo, že jsme to přijeli odklouzat, to vůbec ne. Bohužel nám nic nevyšlo a za ten výkon jsme si vyhrát nezasloužili."

... o nevyužité přesilovce pěti proti třem

"My jsme si tam vytvořili asi dvě šance, ze kterých měl být gól. Gól nepadl ani jeden a my se pak sotva dostali do pásma. Sehráli jsme to špatně a domácí to výborně ubránili. To byl asi vrchol té bezmoci, ve které jsme od začátku zápasu, díky svým chybám, byli." Redakce