|

Lukáš Vácha: "Návštěva byla opravdu výjimečná "

Nejproduktivnější obránce, hrající s číslem 11, alternativní kapitán a zejména odchovanec trutnovského hokeje. Řeč je o Lukáši Váchovi, který jako první ze tří respondentů hodnotí utkání s Vrchlabím, ale také odtajňuje další věci z podpokličky trutnovského hokeje.

V sobotním zápase byl vidět. Byl na ledě při dvou využitých přesilovkách, ve kterých měl prsty. Přihrál na gól Jana Semoráda i Jardy Kally. Obránce Trutnova Lukáš Vácha byl terčem otázek při dnešním rozhovoru.

Lukáši, je za námi poslední domácí zápas, který okořenilo derby s Vrchlabím. Jak se ti v sobotu hrálo a jak ses cítil, když bylo na zimáku přes dva tisíce lidí?

"Už před zápasem bylo jasné, že přijde na trutnovský zimák pěkná návštěva, ale při vstupu na led jsem byl přijemně překvapen, protože návštěva na stadioně byla opravdu vyjimečná. Derby s Vrchlabím je pro mě zápas, který stojí nad všemi jinými zápasy, a tak jsem si ho patřičně se všemi hráči a fanoušky užil."

V zápase jsi zaznamenal dvě asistence při přesilových hrách, které vlastně zápas rozhodly. Popiš nám oba dva momenty.

"S Vojtou Kubinčákem a Honzou Semorádem spolu hrajeme přesilovky celou sezónu a ne vždy se nám dařilo, ale poslední dobou jsme si řekli, že budeme víc střílet. Při první situaci jsem dostal u modré čáry více prostoru ke střele příklepem. Před gólmanem stál výborně Honza Semorád, který střelu pěkně tečoval. Před druhou situací jsem říkal Semošovi (Jan Semorád - pozn.red.), že mu to přihraji na volej a on dá gól. Skoro to tak dopadlo, jen střelu Semoše dorazil před bránou Kalič Jaroslav Kalla - pozn.red.). U obou využitých přesilovek bylo zásadní, že jsme čistě vyhráli buly, poté se nám přesilovky už daří proměnit v gólovou radost."

Podařilo se vám porazit všechny lídry a favority. Sokolov, Jablonec a třikrát Vrchlabí. Proti komu to bylo nejtěžší? Kdo je podle tebe největší favorit na postup?

"Rozhodně nejtěžší utkání bylo domácí střetnutí se Sokolovem. Zápas byl v neskutečným tempu a hrál se hokej, který ukazuje, že druhá liga má vysokou kvalitu. Pro mě je jasným favoritem právě Sokolov, mají sílu na všech postech v týmu od trenéra až po brankáře."

Před letošní sezónou ses plně zapojil do vedení klubu. Jaká je tvoje role. Je to těžké?

"Dělám to hlavně protože mi záleží na trutnovském hokeji. Moje role není zatím nijak velká. Založil jsem týmový Instagram (@hcbaktrutnov), přináším vedení klubu nějaké nápady a názory. S vedením už pracujeme na velké akci, kterou připravujeme na novou sezónu. Ale i nadále se nejvíc soustředím na sportovní roli v týmu. To je pro mě nejdůležitější. Chci hlavně podávat ty nejlepší výkony na ledě."

Poslední zápas sehrajete ve Dvoře. Jak se na zápas budete připravovat a o co vlastně v tom zápase půjde?

"Je nám všem jasné, že to nebude obyčejné poslední utkání sezóny. Očekávám těžké a vyhrocené utkání. Jelikož jsme si dali za cíl vyhrát podkrkonošskou tabulku, tak si jedeme do Dvora pro vítězství. Celý týden budeme intenzivně trénovat a chystá se i video analýza soupeře, aby náš cíl byl splněn a my za kopečky uspěli."

Letošní sezóna bude bez účasti Trutnova v Play Off. Jako tým jste ale předvedli spanilou jízdu v boji o Play Off. Jak bys zhodnotil ty poslední dva měsíce, kde prakticky každý zápas byl klíčový?

"Myslím si, že závěr sezóny byl nad očekávání úspěšný a ukázali jsme jako tým, že umíme hrát kvalitní hokej. Vybudoval se tady kvalitní tým, na kterém je potřeba dále pracovat a rozvíjet jeho schopnosti. Poté se nebojím toho, že by neměla přijít výsledkově úspěšnější sezóna." Redakce