|

Vojtěch Pražák: "Moc si toho nepamatuji"

V sobotu pro něho v 16. minutě skončil zápas. Po tvrdém nárazu od Šimona Náprstka z Řisut, který ho narazil loktem přímo do hlavy, putoval Vojta přímo do nemocnice. Diagnóza? Menší krvácení do mozku, hospitalizace, konec sezóny.

Řisuty vedou 1-0 a běží šestnáctá minuta. Časomíra běží, Vojta rozehrává rutinní kotouč a blíží se k němu rozjetý protihráč. Bum! Obránce Trutnova leží bezvládně na ledě, trutnovská střídačka v pozoru a sudí Batěk se chystá vylučovat.

Ostrý náraz loktem přímo do hlavy Vojta neustál. Utkání pro něj skončilo a za pomoci svých rodičů, kteří střetu bohužel museli přihlížet, se poroučí do nemocnice. První vyšetření končí s podezřením na krvácení do mozku, což se dozvídá i celý tým krátce po tom, co odváží z ledu Řisut cenné dva body za výhru v prodloužení. "Krátce po tom, co jsme vyhráli a opustili jsme s Petrem Váchou kabinu, nám Vojta psal, že leží na lůžku, dělají mu vyšetření a čeká se na výsledky. Když z něj vylezlo, že má podezření na krvácení do mozku, hrozně nás to vyděsilo.", popisuje momenty manažer a asistent trenéra Ondřej Poul.

Hned v pondělí trutnovský klub podstoupil všechny kroky, které vedou k dodatečnému potrestání hráče Řisut. V úterý poslali podnět pro disciplinární komisi, která bude zasedat ve středu, nebo ve čtvrtek. "Necháme na komisi, jak rozhodne. Délku trestu jsme zmínili, ale nezáleží to na nás, ale na ČSLH. Doufáme, že dojde ke spravedlivému trestu i v rámci toho, jak ten zákrok vypadal a jak dlouho bude Vojta mimo.", doplňuje trutnovský manažer.

Pro Vojtu sezóna skončila a hokej jde teď stranou. Důležitější je zdraví. Vojta je studentem vysoké školy v Pardubicích a jeho zameškání učiva a zkoušek je velmi nepříjemné. Doufáme, že škola k jeho zranění přihlédne a zvýhodní Vojtu v rámci dalšího učiva.

Zápis o utkání

A jak vypadal zápis o utkání? Hlavní sudí Tomáš Batěk zákrok viděl a přesně ho také popsal.

Čas 15:45 - hráč D 23 NÁPRSTEK Šimon napadal v útočném pásmu protihráče H 12. Ve vysoké rychlosti dohrál u mantinelu protihráče po odehrání puku, přičemž při střetu zvedl směrem k soupeřově hlavě loket, kterým ho tvrdě zasáhl do obličeje. Za bezohledné ohrožení protihráče, kterému tímto způsobil zranění, byl udělen trest ve hře za zásah do oblasti hlavy a krku a odebrán registrační průkaz, který je přiložen k zápisu o utkání.

Ohlasy z týmu

PATRIK AŠENBRENNER: "V tu chvíli jsem chtěl vyjet z branky a seknout ho přes záda"

Jen málokdo z týmu celou situaci viděl tak, jako brankář Patrik Ašenbrenner. Ten měl faul na Vojtu Pražáka přímo před očima, na pravé straně hřiště.

Patriku, jak jsi celý incident viděl?

" Práža dostal puk zleva a přihrával směrem dopředu. Viděl jsem jak protihráč bruslí přímo na něj, aniž by ho zajímal kotouč. Když jsem viděl, že má zvedlé ruce, tak už jsem tušil, že bude zle. Doufal jsem, že ale půjde o čistý zákrok, nikoliv o loket přímo do hlavy. Jenže se tak nestalo...."

Co se ti v tu chvíli honilo hlavou?

" Viděl jsem Vojtu jak šel k zemi a nehýbe se a okamžitě se k němu sjíždí spoluhráči. V tu chvíli jsem chtěl vyjet z branky a seknout toho protihráče přes záda. Tohle do hokeje fakt nepatří. Když dohrát souboj, tak ale čistě, ne loktem do hlavy. Tohle bylo fakt zbabělé a ubohé."

Jak to poznamenalo tým, řešili jste to v kabině?

" Snažili jsme se to nevnímat, ale je to těžké. Jsme jeden tým a jeden článek z toho vypadl. Řekli jsme si, že ten zápas prostě vyhrajeme, i kvůli Prážovi. Povedlo se to, sice až v prodloužení, ale takový je hokej. Jedeme dál, teď nás čeká Nymburk, který musíme porazit abychom uživili naděje na Play Off."

Vojtěch Pražák

Vážení fanoušci trutnovského hokeje, chtěl bych vám touto cestou moc poděkovat za vaši podporu při mé hospitalizaci v nemocnici ve Slaném. Ze soupeřova nevybíravého zákroku si moc nepamatuji, ale teď už se cítím mnohem lépe, jen mě stále bolí hlava. Po domluvě s ošetřujícím lékařem jsem byl dnes propuštěn do domácího léčení, při kterém musím dodržovat absolutní klidový režim, v následujících dvou týdnech. Věřím, že s vaší podporou se do toho Play Off dostaneme! Redakce