|

21. Kolo: Je za námi polovina letošní sezóny

21. Kolo rozdělilo první půlku letošní sezóny. Trutnov se nachází na pátém místě v tabulce skupiny Střed se ztrátou 11 bodů na čtvrté místo zajišťující Play Off. Hodnocení, rekapitulaci, si můžete přečíst v článku.

Je skoro prosinec a za námi je polovina letošní soutěže. Trutnov se nachází v tabulce na pátém místě se ztrátou jedenácti bodů na čtvrtý Nymburk a se tří bodovým náskokem na šestý Dvůr Králové. Trutnovu se vůbec nepovedl poslední měsíc, listopad, ve kterém získali pouhé tři body za remízu v Klatovech a výhru po nájezdech s pražskou Kobrou. Kdo by ale čekal, že sezóna bude jednoduchá, tak byl samozřejmě na omylu.

ZÁŘÍ

Hokejisté Trutnova vlétli do sezóny 12.9.2018, kdy na svém ledě přivítali Letňany. Utkání nabídlo tuhý boj a domácí se radovali z výhry 3:2. Hned o tři dny později hostil Trutnov kolínské Kozly. Soupeř přijel v kompletní sestavě a domácí bojovným výkonem a skvělou produktivitou nakonec zvítězili 6-3. První venkovní výjezd byl na led Nymburka. Trutnov rychle vedl, ale ještě do přestávky prohrával o dvě branky. Ačkoliv byl v utkání lepším týmem, odvezl si první porážku a to v poměru 5-3. Doma čekal na Draky velký oříšek v podobě Jablonce nad Nisou. Ten se dostal rychle do trháku a domácí už jen marně dotahovali. V power-play pak rozhodl Brokeš a Trutnov prohrál 2-4. Posledním zápasem v září bylo pikantní podkrkonošské derby. Trutnov v utkání ale střelecky vyhořel a musel se před svým soupeřem sklonit a prohrál 5-1.

ŘÍJEN

Říjen začal dalším derby. V Trutnově se představil Rodos Dvůr Králové, který před sezónou vyhlásil velké ambice. Trutnov vedl, Dvůr v přesilovkách srovnal. Šestnáct sekund před koncem se však trefil Jaroslav Kalla a domácí hokejisté slavili tři body. Hned na to přišla první konfrontace se skupinou západ. Na Draky čekali Lvi z Mostu. V početní výhodě a i nevýhodě byl Most lepší a dokázal si pohlídat svůj náskok. Vyhrál 5-3. Trutnov měl před sebou ještě další dva výjezdy. Ten první byla zastávka v Letňanech a překvapivá a jasná výhra 0-6. Poslední zastávka byla v Kolíně, kde hostující hokejisté ukázali sílu vůle a prohráli smolně až po nájezdech. Trutnov se po třech zápasech konečně dostal na domácí plochu, kde hostil Nymburk. Tabulkový minisouboj vyhrál Trutnov, ale až v nájezdech (4-3). Draci měli namířeno do Jablonce, kde bohužel těžce propadli a prohráli 5-1. Dlouho čekávaná odveta bitvy o Krkonoše se hrála 27.10.2018 a na tento datum nezapomene snad nikdo. Trutnov Horaly rozstřílel 7-0. Domácí hokejisté byli vynášeni do nebes, zpívalo se, tančilo se a pak přišel těžký pád.

LISTOPAD

Černý pátek na burze, černý listopad v Trutnově. I tak by se to dalo nazvat. Hokejisty Trutnova totiž nepříjemně překvapil Děčín, kterému na domácím ledě podlehli 3:6. Svázané ruce měli trutnováci v dalším duelu, když inkasovali dalších šest branek a prohráli na ledě Dvora Králové (6-1). Třetí šestka do party byl pak výsledek z Letňan. Hosté byli sice celý zápas lepší, vystřelili celkem 51krát, ale reprezentační gólman Hamalčík byl zkrátka neprůstřelný. Po neúspěchu v Letňanech následovalo utkání v Klatovech. Hosté bojovali až do konce a odvezli si jeden bod, ikdyž by si jich zasloužili mnohem více. Na řadu přišly domácí zápasy. Ten první skončil fiaskem s Kolínem (1:7) a druhý konečně výhrou. Po pěti zápasech dokázal Trutnov vyhrát a porazil pražskou Kobru po samostatných nájezdech (4:3). Posledním listopadovým výsledkem byla prohra v Nymburce, kde hosté inkasovali celkem pětkrát.

V první polovině sezóny se tedy, suma sumárum, Trutnovu moc nedařilo. Spousta fanoušků přestala věřit a podporovat, jen věrní zůstali a vypili si kalich hořkosti společně s hráči až do dna. Pětizápasová šňůra proher však není zdaleka tou největší, co jsme v Trutnově zažili.

2010/2011 – 5 proher v řadě / leden + únor / trenér Jaromír Jindřich

2014/2015 – 9 proher v řadě / únor + březen / trenér Jiří Malinský

2016/2017 – 6 proher v řadě / listopad + prosinec / trenér Aleš Půlpán Redakce