|

Trutnov začíná sezónu! V pátek se objeví na ledě i nové posily!

Předsezónní čekání je u konce. Hokejisté Trutnova nastoupí v pátek 27.7.2018 na ledovou plochu. Třicet hráčů se sejde v rámci Try Outu na trutnovské ledové ploše a v pondělí poměří mezi sebou síly v modelovém utkání. Na led vyjedou staré, ale i nové tváře.

Hokejisté Trutnova mají za sebou individuální přípravu. Dlouhé čekání na začátek přípravy na ledě je u konce. V pátek se v Trutnově sejde třicet hokejistů, kteří budou bojovat o svá místa v sestavě pro nadcházející ročník druholigové sezóny.

Kromě stávajících hráčů, kteří zde působili v letech minulých, dorazí také mladíci, kteří ukončili svoje štace v extraligových juniorkách. A samozřejmě – na ledě se objeví i dvě letní akvizice Trutnova. Tady je máte.

Jaroslav Kalla

Post: Pravé křídlo

Věk: 38 let

Jaroslav Kalla má za sebou velmi bohatou kariéru. Rodák z Kladna sehrál největší část své kariéry v mateřském Kladně. Byl také hráčem pražských „S“ a v posledních letech patřil mezi pilíře Litoměřic ve WSM lize. V Extralize odehrál celkem 570 bodů a získal v nich 288 bodů. Ve WSM lize sehrál 235 utkání se ziskem 204 bodů. V reprezentaci odehrál přes dvacet utkání. Působil také v Bělorusku, Švédsku a na Slovensku. Právě na Slovensku se stal navíc mistrem Extraligy.

Jan Semorád

Post: Centr

Věk: 30 let

Centr první lajny bude odchovanec trutnovského hokeje Jan Semorád. Honza strávil většinu své kariéry v pardubickém Dynamu, se kterým také získal dva extraligové tituly. Tento šikovný centr odehrál v Extralize 176 utkání a připsal si 20 bodů. V Pardubicích moc prostoru ale nedostal. Jeho cesta se poté ubírala do slovenské Extraligy kde nastupoval za Zvolen a Nové Zámky. Poslední roky strávil v polské Extralize a jeden rok na Islandu. Honza má bronz z MS U18, je to Vicemistr Polska a patří mu titul šampiona v polském poháru.

Kádr před Try-Outem

Do zkoušky se zapojí přes třicet hráčů. Jmenný seznam naleznete níže. Manažer klubu Ondřej Poul stále jedná o příchodu dvou obránců, kteří patří do věkové skupiny 33 – 38 let. Jsou to oba dva zkušení obránci, nicméně oba dva zatím nemají podepsanou smlouvu.

Branakáři: Oto Jeschke, Patrik Ašenbrenner, Mikuláš Pluháček (junior, HC Krkonoše), Filip Kubeček (HC Trutnov „B“)

Obránci: Lukáš Vácha, Lukáš Junek, Lukáš Bezděk, Pavel Fedulov, Aleksander Suvorov, Matěj Suk, David Vacek, Šimon Junek (junior, návrat z Mountfield HK), Daniel Tomín (junior, HC Trutnov)

Útočníci: Vojtěch Kubinčák, Jan Semorád, Jaroslav Kalla, Aleš Půlpán, Tomáš Půlpán, Jakub Martinec, Daniel Svoboda, Petr Chytráček, David Smékal, Roman Janoušek, Jakub Tatar, Tomáš Zahradník, David Malík, Jaroslav Adolf, Petr Teuber (junior, návrat z HC Letci Letňany), Zdeněk Křížek (návrat z BK Mladá Boleslav), Jiří Jílek (HC Dynamo Pardubice), Jakub Exner (HC Hronov)

Na hráče čeká páteční seznamovací trénink. Od soboty nastoupí pak od rána do čtyřfázové přípravy. To samé platí i o neděli. Příprava vyvrcholí modelovým zápasem, který budou řídit tři rozhodčí. Tři pětky, proti třem pětkám. Po tomto utkání opustí mužstvo první hráči a nadále se bude pracovat se širším kádrem. Poslední změny v kádru nastanou 18.8.2018 po posledním modelovém zápase. Do utkání se Dvorem Králové (23.8.2018) už nastoupí kompletní mančaft, který absolvuje celou sezónu.

V úterý 24.7.2018 vám přineseme rozhovory s Jaroslavem Kallou, Janem Semorádem a s manažerem Trutnova Ondřejem Poulem.

Děkujeme za trpělivost a těšíme se na vaší návštěvu při pondělním utkání! Vstupné je symbolické a to 25,- Kč. Redakce