|

Aktiv II. Ligy ČR přinesl zajímavé novinky! Posvětí je i STK?

Když se zástupci trutnovského klubu vydali v pátek na Aktiv klubů II. Ligy ČR, byli plní očekávání. Co z aktivu vzešlo asi nikdo nečekal. Více informací v článku, který nám pomohl doplnit trutnovský zástupce Ondřej Poul.

Aktiv se konal v sídle ČSLH v Praze. Celé jednání probíhalo v celku přátelské atmosféře a bylo vidět, že kluby mají zájem o změnu. Aktivu se však neúčastnili všechny kluby, přítomných bylo ale 24.

Prvními body bylo zhodnocení práce rozhodčích. To měla na svědomí komise rozhodčích, ta se však jednání neúčastnila. Jejich hodnocení přednesl pan Miloslav Šeba, který jednání předsedal, jako zástupce ČSLH. Z řad svazu byli přítomní ještě p. Setikovský, p. Vansa a p. Smažil.

Po zhodnocení uplynulého ročníku došlo na tu zásadní věc a to byl herní model pro sezónu 2018/2019. ČSLH navrhl, aby se i další ročník hrál podle stejného modelu, načež vystoupili zástupci Jablonce nad Nisou a přednesli svůj protinávrh čtyř skupin po sedmi účastnících. Další protinávrh bylo rozdělení skupin na 16 - 12, přičemž v tomto modelu byl umístěn Dvůr Králové do moravské skupiny, kde bylo 12 účastníků. Tento návrh však kluby zamítli. Proti bylo 23 klubů, včetně Trutnova.

U většiny klubů tedy zvítězila varianta čtyř skupin po sedmi. Potřebný počet hlasů tento návrh dostal a to i díky klubům z moravské skupiny, kteří toužili po změně.

Tento model tedy dostal zelenou a musí jej ještě potvrdit STK ČSLH, která by měla zasedat dnes, v pondělí 4.6.2018. Nicméně může dojít k další změně, jelikož Hodonín (který bohužel nebyl přítomen) jedná o odkupu práv na WSM Ligu. Doufejme, že tento model projde a bude se dle něho hrát.

"Jednalo by se o výraznou úsporu kilometrů, peněz a času. Pro diváky by to zase bylo lákadlo, protože se prakticky utkáme s mužstvy, které jsme roky neviděli - Kolín, Nymburk. Nepřijdeme o žádného soupeře z loňska, což je také ku prospěchu věci.", doplnil trutnovský manažer.

Trutnov by se tak utkal ve skupině STŘED s následujícími týmy: Dvůr Králové n/L, Vrchlabí, Jablonec, Kolín, Nymburk, Letňany. S těmito protivníky by sehrál 2 kola (doma, venku) a přišel by střet se skupinou ZÁPAD. Ta obsahuje: Kobra Praha, Řisuty, Bílina, Děčín, Most, Sokolov, Klatovy. Se zápasem bychom se utkali dvakrát (doma, venku). Následovaly by opět dvě kola se ve skupině střed, opět doma a venku a celkový počet utkání by se zastavil na počtu 38, jako tomu bylo v loňské sezóně.

Do Play Off by postoupily první čtyři mužstva z každé skupiny a hrálo by se křížem. V jednání je i varianta, že druhá liga bude nově nesestupová, jelikož o ní moc krajských mužstev nemá zájem. Play Out by se tedy nehrálo vůbec, což je další úspora financí zejména pro kluby, které nemají ambice na postup do WSM ligy.

Start soutěže je plánovaný na středu 12.9.2018. Podle prvních spekulacích bychom měli začínat na domácím ledě a přivítat hokejisty Nymburka.

"Můžeme opravdu doufat, že tento model projde STK a bude se dle něho hrát. Jediný zádrhel se týká Hodonína, ale dle mého názoru k jeho působení ve WSM lize nedojde. Tudíž by nemělo nic bránit modelu čtyř skupin po sedmi.", dodal Ondřej Poul.

Co se týče přátelských utkání, ty jsou v jednání. Jistotou je, že se utkáme se Dvorem Králové (venku), se Žďárem nad Sázavou (venku), poté dvakrát s Vrchlabím (doma, venku), dvakrát s Děčínem (doma, venku), dvakrát s Jabloncem (doma, venku) a v jednání je i zápas s pražskou Kobrou. K tomu navíc sehrají hokejisté Trutnova dva modelové zápasy.

Další novinky přineseme během měsíce června, jelikož budeme chtít představit tři nové posily, se kterými stále probíhají jednání. Držte palce, jelikož se jedná o velká jména! Redakce