|

Novinky - souhrn Květen

Dění v trutnovském hokejovém klubu. Čerstvé novinky, plány a jednání, která proběhla v měsíci Květnu. To je souhrn, který naleznete v článku.

Měsíc květen je každoročně nejnáročnější. Nebylo tomu jinak ani letos. Vedení trutnovského hokeje mělo nejvíc práce. Co se dělo, stalo, to se dozvíte právě v našem připraveném článku.

Valná hromada

Zasedání vedení klubu, o kterém jsme informovali v předchozím článku, přineslo svoje ovoce. V čele zůstává Zdeněk Poul, prezident klubu. Starost o "A" tým připadá na manažera Ondřeje Poula, který bude spolupracovat s Jaroslavem Řehákem. Druhý jmenovaný bude mít na starosti především sportovní stránku celého týmu. O finance se bude starat trio Zdeněk Poul, Michal Příhoda a Luděk Exner. Reklamu, marketing, sociální sítě a péči o fanoušky budou mít ve své režii Vladimír Kamenický, Tomáš Hoření, Lukáš Vácha a Ota Jeschke.

I pro nadcházející sezónu zůstává hlavním trenérem Aleš Půlpán starší. Doplňovat ho bude Petr Vácha a Luboš Petera, který bude zároveň vedoucím mužstva.

Mužstvo vyjede na led 27.7.2018 a čeká ho čtyř fázový trénink od čtvrtka až do neděle. Soustředění vyvrcholí pondělním zápasem, po kterém se budou provádět první škrty v sestavě.

Kádr

Bohužel došlo k citelné změně v kádru. Mužstvo opustil centr druhé pětky Lukáš Kastner. Lukáš působil v Trutnově celé čtyři roky, ale bohužel se musí věnovat zaměstnání. Sestava tak přišla o produktivního hráče.

Nadále naopak pokračují jednání s centrem pro první pětku. Jednání se protahují, jelikož není jednoduché zlákat zkušené a starší hráče právě do II. Ligy ČR. V kádru by se měl objevit obránce, který nahradí Aleše Píšu, který se rozhodl po vleklých zraněních ukončit kariéru. V loňské sezóně právě kvůli zdravotním potížím neodehrál porci zápasů, kterou by odehrát chtěl. Nadále se jedná s dalším velmi zkušeným obráncem, ale stejně tak jako s prvním centrem, je to složité. Jednání však probíhají usilovně a obě strany mají zájem, což je důležité.

Návrhy smluv dostanou Lukáš Bezděk, David Malík a Tomáš Zahradník. Všichni tři chtějí pokračovat v Trutnově a osobně se sešli s manažerem Ondřejem Poulem.

Aktiv KLM

Aktiv Krajské Ligy mužů v Královéhradeckém kraji přinesl dobré zprávy. HC Trutnov "B" bude působit v nejvyšší krajské lize. To je dobrá zpráva nejen pro béčko, ale i pro áčko. "A" Tým bude plně spolupracovat s "B" týmem a mladší hráči tak dostanou příležitost a vytíženost, která se jim v uplynulých sezonách nedostala.

Co nás čeká a nemine

V pátek 1.6.2018 čeká na druholigové kluby Aktiv v Praze. Zde by se mělo jednat a následně rozhodnout o tom, jaká bude podoba druholigové sezóny 2018/2019. Kdo se přihlásil zatím ještě není úplně jasné. Nicméně Studénka prodala svoje práva do Orlové, takže to je zatím jediná změna, která nastala. Nás se moc netýká, jde totiž o skupinu Východ. V úterý 12.6.2018 pak čekají hráče "A" týmu fyzické testy na suchu, v Trutnově. Zde by se měl sejít kompletní kádr a po šesti disciplínách se zase hráči odeberou do svých domovů. Kontrolní měření, jak hráči individuálně trénují, je nezbytné.

To je od nás prozatím vše, čekejte na další informace a sledujte náš Facebook profil HC BAK Trutnov. Redakce