|

Draky čeká těžký týden - jako první bude Kobra

Hokejisty Trutnova čeká velmi těžký hokejový týden. Ve středu přijede na trutnovský led pražská Kobra a v sobotu se Trutnov představí na ledě Vrchlabí. Středeční duel začíná v 18:00 v trutnovské Bauer Hockey Aréně. Srdečně vás na tento duel zveme!

Trutnov

Hokejisté Trutnova nezažili povedený start do soutěže. Dvě prohry v úvodu však vystřídaly první dvě výhry. Poslední utkání však Draci znovu prohráli a to na ledě silného Jablonce. To, že se v Jablonci nevyhrává, pocítili Draci již v úvodních dvaceti minutách, odkud si odnesli dvě branky. Jablonec přidal další tři a byla z toho výhra domácích 5:0.

Nejproduktivnějším hráčem domácích je suverénně Jan Kolář. Ten zatím posbíral pět bodů, za pět asistencí a také solidní počet trestných minut, ale to díky sobotní šarvátce v Jablonci. Mezi brankáři se zatím nejvíce do branky dostal Patrik Ašenbrenner, který odchytal čtyři utkání z pěti. Po sobotní prohře tak můžeme očekávat v sestavě Otu Jeschkeho.

Skvělou zprávou pro domácí publikum je další posila do útoku. Do Trutnova přichází Daniel Svoboda, rychlonohý a důrazný útočník s velmi tvrdou střelou. "S Danem jsme jednali už v létě. Takový typ útočníka nám tu chybí a proto po jeho odchodu z Letňan jsme se okamžitě domluvili na jeho působení tady, v Trutnově", řekl manažer Trutnova Ondřej Poul.. Daniel Svoboda již v Trutnově působil a to v sezóně 2014/2015. V loňské sezóně prošel Dan Vrchlabím (24 utkání - 10 branek - 11 asistencí) a Benátkami (15 zápasů - 1 asistence). Pokud vše dobře dopadne a stihne se udělat hostování, Daniel nastoupí již v zítřejším duelu proti Kobře.

Kobra Praha

Pražská Kobra nezažívá úplně ideální start do letošní soutěže. Zatím má Kobra na svém kontě šest bodů. Stejně jako Trutnov, tak i Kobra, porazila Letňany (2:5) a Slaný (7:4). Pražští hokejisté podlehli Sokolovu (5:6 prdl), Jablonci (5:1) a naposledy Vrchlabí (2:4). Očekává se tedy velmi zajímavý duel, jelikož oba dva soupeře dělí v tabulce pouhý bod.

Kádr Kobry prošel obměnou. Na kluzišti již neuvidíme jednoho z nejproduktivnějších hráčů celé historie ligy Jiřího Jakeše. To je pro Trutnov dobrá zpráva. Naopak se do kádru vrátili Čurda a Novák, kteří působili loni ve Vrchlabí. Navíc Kobra získala brankáře Moučka, který v loňské sezóně deptal trutnovské střelce v dresu Bíliny.

Nejproduktivnějším hráčem Kobry je Dominik Novák, který v pěti duelech nasbíral sedm bodů za dvě branky a pět přihrávek. Sekunduje mu Martin Čurda se třemi brankami a třemi asistencemi. V brance Kobry to není ideální. Mouček má průměr 3,86 obdržených branek na zápas a Bílek dokonce 4,44.

Jak utkání dopadne, to budeme vědět ve středu, 4.10.2017 od 18:00, kdy tento duel začíná v trutnovské Bauer Hockey Aréně. Všichni jste srdečně zváni a budeme vás potřebovat! Redakce