|

Hodnocení sezóny: Část druhá

V návaznosti na hodnocení první části, dnes přidáváme i část druhou. Nezapomeňte, že ve čtvrtek 9.3.2017 od 18:30 hodin je bruslení fanoušků s hráči HC BAK Trutnov!

Čtyři výhry v řadě? No proč ne?!

Síla mužstva, kolektivu a party, která je letos v Trutnově, se začíná projevovat. Drobné změny v sestavě se vyplácí. Trutnov doma poráží Sokolov – 7:2. Drama v Děčíne rozhoduje v nájezdech Ondřej Poul. Další derby, tentokrát v Trutnově. Trutnov hraje výborně a po úvodní brance z trestného střílení, které proměnil Aleš Půlpán, vede 1:0. Jenže poté se hlásí ke slovu hostující Filip a Vrchlabští dvěma góly skóre otáčí. Když v druhé třetině vyrovnává Chytráček, je Trutnov na koni. Nakonec se ke slovu dostala ruská dvojice Ukhin, Fedulov a doplnil je znovu Chytráček. Trutnov vítězí 5:4 a Vánoce slaví jako vládci Krkonoš!

Mužstvo opustil Jiří Kysela, který se musel vrátit na Kobru. Novou posilou je tvrďák Radoslav Konečný, ale po přesunu z Floridy onemocní a hrát nemůže. To až v lednu …

Nový rok, finiš v tabulce

Trutnov se pohybuje mezi osmým a devátým místem. Ještě není konec, ale odstupy se začínají zvětšovat. V prvním duelu v roce 2017 vítáme pražskou Kobru a tu znovu porážíme – tentokrát 6:5. Poté však prohráváme v Jablonci, kde jsme moc šancí neměli. To samé nás čeká v Klášterci, kde prohráváme 2:1. Trutnov se trápí opět v zakončení. Doma vidíme drama s Bílinou, které rozhoduje hostující Procházka v 15. Sérii nájezdů. Za domácí skórovali pouze Hlaváček s Poulem. Brankář Mouček podal vyníkající výkon. Čtvrtá prohra za sebou je tentokrát v Klatovech a opět o jednu branku.

V rámci odlehčení je uspořádán trénink pod širým nebem. Opět akce, která nemá ve druhé lize konkurenci. V Havlovicích nám připravili ledovou plochu a nadstandardní podmínky. Hráči mají neskutečná zážitek a téměř sto příznivců okolo hřiště také.

Trutnov musí zabrat, protože tabulka začíná mít podobu na Play Off. V Řisutech je to debakl. Vezeme si výhru 1:8 a Aleš Půlpán vstřelil hattrick a přidal dvě nahrávky. Odrazový můstek do budoucna. Doma porážíme Klášterec, když výhru v nájezdech vystřelil Petr Chytráček. Zranění však vyřazuje Františka Veselého a Trutnov musí najít náhradního brankáře. Poté porážíme také Sokolov (1:6), premiéru si odbyl Daniel Bechný, nový záložní brankář z královéhradecké juniorky. Děčín porážíme i naposledy (3:1).

Drama do posledního zápasu, minuty!

Trutnov má fantastický finiš. Přesto se objevuje kritika na Facebooku, která hlodá nejen hráče, ale také věrně fanoušky. Ve Vrchlabí se skláníme před soupeřem. Tomu vyšlo vše a vítězí 4:1. Poté však porážíme Klatovy, které jsme přejeli v posledních dvou třetinách. Z první čtyřky jsme tedy porazili každého. Na Kobře to nevyšlo. Díky pětiminutové přesilovce, kterou měli domácí, prohráváme 6:2 a dvouzápasový trest si musí odsedět Martin Hlaváček. Jenže to je poslední pohra v základní části!

Trutnov je šestý a má těžký los. Dotahují se Řisuty, Děčín a odskakuje Klášterec. Na domácím ledě však kralujeme. Porážíme Jablonec a máme velkou šanci na páté místo. Tajenku rozluští až poslední kolo! Drama se vším všudy! Když Děčín poráží Vrchlabí, den před utkáním Trutnova v Bílině, žhavíme naději na páté místo.

V Bílině to opět nejde a po druhé třetině hrajeme 2:2. Druhá skupina hlásí rozhodnuté výsledky a nás v Play Off čekají Mor. Budějovice nebo Tábor. Šest minut před koncem poráží Kobra Klášterec a Trutnov nakonec Bílinu. Tajenka rozluštěna – jsme na pátém místě!!!

Do mužstva se zapracoval Radoslav Konečný, který přišel v prosinci. Dále máme v sestavě Tomáše Zahradníka, Františka Hnika a brankáře Daniela Bechného. Všichni se jeví jako hráči s velkým potenciálem. Naopak končí Dinis Sakaev, který se potýká s častými nemocemi.

Play Off je tady!

Trutnov naráží na Žďár. Ten prohrál za celu sezónu na domácím ledě jen dvakrát. Hokejisté Trutnova na Plameny v prvním utkání nemají. Sice dvě třetiny hrají výborně, ale první třetina jim nevyšla. Odvážíme prohru 3:1. Se zraněním končí Bažant, tržnou ránu na ruce má Tomáš Půlpán.

Druhé utkání začíná opět lépe Žďár. Jenže Trutnov prokazuje svou bojovnost a srdce. Drama v závěru rozluštil Jakub Tatar, když nádherným gólem utkání pojišťuje. Stav série je 1:1, Draci vítězí 4:2.

Další utkání je opět vyrovnané. Lepší začátek mají opět Plameny, ale po druhé třetin je to 2:2. Skóroval Smékal a těsně před pauzou Aleš Půlpán. Utkání jde do prodloužení. Přichází nepochopitelné vyloučení Abrahama a využitá přesilovka. Kaňka trefuje odkrytou branku. – 3:2 a Žďár vede v sérii.

Další drama na nás čeká v Trutnově. Žďár vede brzo o dvě branky. Trutnov se opět zlepšuje a druhou třetinu končí s jednobrankovým mankem, které stáhl Lukáš Kastner. Drama je to opět až do konce. Vyrovnání má na svědomí Jakub Tatar a z posledních sil kráčí obě mužstva do prodloužení. Hraje se dlouho a vypadá to na nájezdy. Ty odmítá hostující Střecha, který střílí svou životní branku… Trutnov prohrává 2:3.

Odvracet mečbol jedou Draci do Žďáru. Jenže po šestnácti sekundách padá první branka domácích. Do konce druhé třetiny je skóre 4:0 a naděje na prodloužení série je mizivá. Utkání končí 5:1… Trutnov v Play Off končí…

Hokejová sezóna 2016/2017 je za námi. Účinkování v této sezóně považujeme za velmi úspěšné. Páté místo nám nikdo nevezme.

V sezóně jsme sehráli velmi dobrá, ale také velmi špatná utkání. Věkový průměr mužstva je něco málo přes 23 let. Dravý a bojovný hokej nás katapultoval mezi špičku druhé ligy. Na tom se dá stavět a pracovat s tím do budoucna. Na to se bude vedení Trutnova určitě snažit navázat.

Začíná dovolená. Delší pro hráče, kratší pro vedení. Vedení totiž musí začít plánovat sezónu další. Jednat s hráči, s partnery, s městem, apod…

Děkujeme vám všem za podporu v uplynulé sezóně a těšíme se na sezónu další! I příští rok budeme tahat za jeden provaz!!! Redakce