|

Máme tu první derby! Draci hostí Horaly!

První záříjový den nám přinese velmi atraktivní utkání. Do trutnovské Fischer Hockey CZ Arény dorazí mužstvo HC Stadion Vrchlabí. K vidění bude jistě velmi zajímavé utkání a vy u toho samozřejmě nesmíte chybět! Začínáme v 18:00!

Nejprve se zaměřme na domácí. Ti sehráli tři přípravné duely. V tom prvním, na ledě pražské Kobry, celek Trutnov prohrál 4:1. Utkání však ukázalo, jakým směrem se bude mužstvo pod vedením dvojice Půlpán - Petera ubírat.

To už bylo vidět v druhém utkání. Tentokrát na ledě Nymburka. Hostující Trutnov sice prohrával 2:0, ale poté svoji hru výrazně zlepšil a utkání až do posledního hvizdu ovládl a zvítězil 2:4.

Ve třetím utkání, v domácí premiéře, si hokejisté Trutnova dokázali poradit s finským Viikingitem. Svého zahraničního soupeře domácí přehráli jasným rozdílem a zvítězili 6:1.

Nejproduktivnějším hráčem celé přípravy je Jiří Kysela, akvizice z Kobry Praha. Ten ve třech zápasech nasbíral 4 body (2+2). Dalším v pořadí je Pavel Fedulov, který si taktéž připsal 4 body (1+3). Nejproduktivnějším obráncem je prozatím Ondřej Poul, který si připsal v každém zápase bod (1+2). Brankáři se zatím pravidelně střídají. Martin Bouška odchytal celkem 60 minut, dostal dvě branky, Oto Jeschke odchytal 90 minut a obdržel 4 branky. František Veselý odchytal pouze 30 minut a inkasoval jednu branku.

Hostující HC Stadion Vrchlabí odehrál o jedno utkání více, než domácí Trutnov. V prvním duelu podlehl kolínským Kozlům vysoko 7:0.

Ve druhém zápase se Horalové střetli s juniorkou Hradce Králové. Po vyrovnaném utkání nakonec Vrchlabí odešlo s prohrou 3:4 po samostatných nájezdech.

Ve třetím duelu změřili vrchlabští hokejisté síly s prvoligovými Litoměřicemi. Soupeř z první logy ukázal, proč právě hraje první ligu a zvítězil vysoko 1:6.

Zatím poslední utkání hráli hokejisté Stadionu proti finskému Viikingitu, který dokázali bez problémů porazit. Utkání skončilo výsledkem 5:1.

Horalové musejí řešit hlavně otázku obrany. Z loňského kádru jim odešli stálice Jebavý - Lenoch. Stadion výrazně posílil v útočných řadách a to zejména tím, že angažoval malého a velmi důrazného útočníka Dominika Nováka, který v loňském ročníku působil v Kobře Praha.

Utkání mezi Trutnovem a Vrchlabím se hraje ve čtvrtek 1.9.2016 v trutnovské Fischer Hockey CZ Aréně a začíná v 18:00. Vstupné je jednotné a to 30,- Kč. Přijďte povzbudit trutnovské borce! Redakce