|

Trutnov má za sebou dva týdny dřiny na ledě!

V rámci hokejového kempu WING 49 CZ, z.s., se hokejisté Trutnova dostali na led v Nové Pace. Tréninky probíhali denně od 18:45 hodin a trvaly 90 minut. Do kempu se zapojilo bezmála 30 hráčů.

Trenérské dvojice, Půlpán starší - Petera, společně s prezidentem klubu Zdeňkem Poulem přivítali hráče v pondělí 18.7.2016 v Nové Pace. Po proslovu z úst prezidenta klubu se hráči odebrali na suchou fázi přípravy a poté na ledovou plochu. Kromě posil, které přicestovali do Nové Paky, se zde objevilo i několik známých a věrných jmen - Bohdan Višňák (Francie), Roman Vondráček (Francie) a Ján Bendík (Německo), kteří se pravidelně s Trutnovem připravují.

Tréninky na ledové ploše byly zaměřeny na herní činnost jednotlivce a také na fyzickou kondici. Tu zejména hráči pilovali v posledních dvaceti minutách tréninku. Jako ve Špindlu - krev, pot a slzy!

Druhý týden soustředění se konalo regulérní utkání, které řídila trojice rozhodčích, kteří nastupují v 1. Lize - Šmika, Maštalýř, Svoboda. Mužstvo bylo rozděleno na dvě party. Asistent trenéra měl ve svém vedení mužstvo tmavě zelených barev a head coach Aleš Půlpán starší měl na starosti mužstvo světle zelených. I přes nepříznivé skóre ve druhém dějství (2:5 pro světlou) se podařilo borcům v tmavých dresech utkání otočit a nakonec zvítězit - 9:8.

Na konci dvoutýdenního cyklu si trenéři vybrali hráče, kteří se zapojí už do finální fáze přípravy, do srpnového drilu v Trutnově. Jména prozatím nebudeme prozrazovat. Až všichni hráči budou mít podepsaná hostování a smlouvy, jména se dozvíte.

Hokejisté Trutnova tedy nastupují na trutnovský led tuto neděli, 7.8.2016 a jejich tréninková jednotka začíná v 19:00. Trénink bude trvat 75 minut.

První přípravné utkání odehrají hokejisté Trutnova na ledě pražské Kobry a to 16.8.2016. Redakce