|

II. Liga ČR ve třech skupinách! Trutnov na Západě!

Na aktivu klubů II. Ligy ČR padlo rozhodnutí, že druhá liga se vrátí k modelu tří skupin. Západ, Střed a Východ bude po deseti, respektive možná po jedenácti týmech. Více informací v článku.

Aktivu druhé ligy ČR se zúčastnilo celkem 30 klubů. Kždý klub měl v Praze svého zástupce. Za Trutnov to byl organizační manažer Ondřej Poul, který cestoval společně se sportovním manažerem Jiřím Malinským. Na aktiv se nedostavila dle předpokladů Břeclav a do druhé ligy vůbec nenastoupí Velké Meziříčí.

Aktivu se z ČSLH zúčastnil pan Král, pan Urban, pan Schiefner, pan Šeba a z komise rozhodčích pan Jirka.

Úvodní slovo si vzal pan Král, který přednesl velmi konstruktivní řeč. Ta se týkala nejen zhodnocení ekonomiky celého svazu, ale také druhé ligy. Lodivod českého hokeje připomněl, že je čas na to, aby se teď věnovala pozornost nižším soutěžím, které potřebují dostat kvalitu a řád už v jejich zárodku. Plán druhé ligy, na kterém pracovalo spousta zaměstnanců ČSLH, zabral spoustu času a jeho výsledek přednesl pan Martin Urban.

Martin Urban přednesl podrobně herní model čtyř skupin po osmi. Ten však kluby následně přehlasovaly. Bylo to dané i tím, že počet účastníků byl pouze 31 a otazník visel nad Břeclaví. ČSLH nabídl také druholigovou licenci klubům, kteří se účastnily kvalifikace, ale ani jeden z nich do druhé ligy jít nechtěl! Kluby si v počtu 18 ku 12 odsouhlasily model tří skupin po deseti účastnících.

Další hlasování proběhlo vzápětí, když kluby měli rozhodnout o počtu utkání v soutěži. Česká skupina si odhlasovala v počtu 15 ku 5 počet 36 zápasů, zatímco Morava trvala na počtu 44 zápasů.

Trutnov tedy patří do skupiny Západ, kde se celkem čtyřkolově utká s: Vrchlabí, Jablonec, Kobra Praha, Děčín, Řisuty, Bílina, Klášterec n/O, Sokolov, Klatovy.

V základní části se tedy odehraje celkem 36 utkání. Novinkou pro základní část je prodloužení 3 na 3 a potom případné nájezdy.

Do Play Off postoupí osm týmů z každé skupiny. První kolo Play Off se sehraje ve skupině stylem - 1 vs 8, 2 vs 7 atd. První kolo se bude hrát na čtyři vítězná utkání.

Druhé kolo Play Off se pak bude hrát křížem. To znamená, že kluby narazí na mužstva z druhé skupiny. Další kola Play Off se hrají už jen na tří vítězná utkání.

Novinkou měl být i centrální platební systém pro rozhodčí. To však kluby rezolutně odmítly. Odmítly také možnost, aby utkání Play Off pískali čtyři rozhodčí. Kvůli ekonomické situaci a nákladům, které by tento verdikt jasně ovlivnil, kluby řekly že NE.

Start soutěže je plánován na 14.9.2016 a základní část by měla skončit 4.3.2016. Pro rozlosování je celkem 47 termínů (středa, sobota), takže hráči budou mít určitě i kousek volna.

Mužstvo Trutnova se sejde v pátek ve Špindlerově Mlýně, kde pod taktovkou nového trenéra Aleše Půlpána absolvuje fyzicky náročné, třídenní, soustředění. Redakce