|

Trutnov hlásí posilu! Z prvoligového Šumperka přichází Aleš Půlpán!

Vedení Trutnova ukořistilo novou tvář. Útočnou sílu by měl podpořit Aleš Půlpán, který v loňské sezóně působil v suveréním Sokolově, letos v prvoligovém Šumperku. S hokejem mezi dospělými začínal právě u nás, v Trutnově.

Ve čtvrtek se podařilo vedení trutnovského hokeje vyřídit všechny potřebné papíry na ČSLH a tak je nová tvář připravena nastoupit již do sobotního utkání. Aleš Půlpán by měl posílit útočné řady. Je to rozený střelec. Když naposledy v Trutnově působil, podařilo se mu vstřelit ihned branku (sezóna 2009/2010 proti Kolínu).

Jeho kariéra hokejisty je velmi bohatá. Nastupoval za tehdejší prvoligový Hradec Králové. Poté jeho cesta směřovala do Karlových Varů, kam byl vyměněn za Lukáše Budínského. V sezóně 2013/2014 nastoupil společně se svým bratrem Tomášem do Berouna. Tam strávil celou sezónu.

V loňském roce si tento rychlonohý útočník vyzkoušel angažmá ve Vrchlabí, poté putoval do prvoligového Havlíčkova Brodu. Konec sezóny však strávil u vítězů II. Ligy ČR, v Sokolově a bojoval v baráži o 1. ligu.

Aleši, začneme hned na začátku. Ty nejsi pro Trutnov neznámá. Pokud nás paměť neklame, právě v Trutnově jsi začal svoje působení mezi dospělými. Psala se sezona 2009/2010, je to tak?

" Ano, je to tak. Bylo mi 17 let a mě tehdy Hradec poslal na otrkání s dospělým hokejem právě sem do Trutnova, jelikož jsem hrál pouze Extraligu dorostenců, abych mohl nastoupit za tamní muže v 1.lize. Na ten zápas si dobře pamatuji, porazili jsme Kolín a zaznamenal jsem hned v prvním zápase za dospělé svou první trefu. Pamatuji si také na vynikající atmosféru, kterou diváci vytvořili. "

Druhou ligu znáš moc dobře. Prošel jsi Vrchlabím, Sokolovem. Letos jsi ale působil v 1. Lize v Šumperku. Co Tě přivádí do Trutnova?

" Loni jsem se připravoval na zahraniční angažmá, které již bylo v konečné fázi jednání, ale nevyšlo vinnou zranění a protože jsem potřeboval někde trénovat, domluvil se můj agent s panem Látalem ve Vrchlabí. Měl jsem rozjednané prvoligové angažmá a místní vedení stalo o to, abych za ně z kraje sezony nastoupil. Nebyl jsem proti, jelikož 1 zápas je lepší než 10 tréninků. "

" Poté jsem se na Vánoce ocitl v Sokolově, kam mě poslalo vedení Karlových Varů, protože chtěli postoupit do 1.ligy. To se však nepovedlo tak jsem se domluvil na spolupráci v Šumperku. "

" Od vedení Trutnova jsem obdržel nabídku již v červenci, představili mi koncepci, cestu zlepšení, kterou chtějí jít a mě se moc líbila. Vzhledem k tomu, že jsem v Šumperku nebyl vytěžovaný, tak jak bych chtěl být, domluvili jsem se, že odejdu do Trutnova. "

Málokdo asi ví, že jsi prošel červencovou přípravu společně s kádrem Trutnova. Jsi rád, že jsi se vrátil?

" Určitě ano. Vnímám to jako výhodu, že jsem se tu seznámil s některými kluky, které jsem neznal. Myslím, že na druhou ligu, byl ten předsezónní drill velmi náročný, tak pevně věřím, že ho zúročíme. "

V kádru působí tvůj bratr Tomáš. Společně jste už hráli i v Berouně. Jak se ti líbí být v mužstvu zase společně s bráchou?

" Určitě, je to zajímavější, můžeme si navzájem pomoci nejen co se týče hokeje. Můžu se ho zeptat na svoje chyby, ale někdy je až moc upřímný (směje se). Ne, určitě i z tohohle hlediska se na to těším. "

Když jsme se bavili naposledy, zmiňoval jsi trutnovské fanoušky. Těšíš se na ně?

" Těším se, každý hráč má hrozně rád, když na stadionu není ticho a co si pamatuji, atmosféra tu byla skvělá! A já se budu snažit hrát tak, abych se fanouškům zalíbil, vyhrávalo se a mohl si s nimi po zápase vystřihnout nějakou tu rybičku, nebo jim i třeba zahrát na nafukovací kytaru jako Ryan Hollweg v Plzni (směje se). Věřím, že návštěvnost bude mít stoupající tendenci, postupně budeme stadion zaplňovat stejně jako na derby. "

Trutnov v posledním utkání prohrál na ledě Pelhřimova 7:3. Jak vidíš sobotní šance proti Nymburku?

" Jsou o bod za námi, bude to velmi vyrovnané utkání, ale věřím, že se dobře připravíme a 6. hráčem s námi budou na ledě právě již zmiňovaní fanoušci. "

Děkujeme Alešovi za rozhovor a v nadcházejících zápasech mu přejeme hodně štěstí! Redakce